Tuesday 11th of December 2018 12:57:43 AM

Μασάζ κατέληξε ληστεία

Μασάζ κατέληξε ληστεία

ΜΕ ΣΦΥΡΙ του κτυπούσε το κεφάλι, ενώ ο φίλος και συμπατριώτης του προσπαθούσε να στραγγαλίσει το θύμα, με σκοπό να του αρπάξουν τα χρήματα του, για να καλύψουν χρέη τους σε πρακτορεία στοιχημάτων.

Ευτυχώς το θύμα, 62 χρόνος Άγγλος, κατάφερε την τελευταία στιγμή να ξεφύγει από τα χέρια των δραστών και να κλειδωθεί μέσα στο υπνοδωμάτιο του, όπου συνέχισε να καλεί σε βοήθεια. Γείτονες του ειδοποίησαν την Αστυνομία και οι δύο επιτιθέμενοι Ινδοί, ηλικίας 32 και 29 χρονών φοιτητές στη Λευκωσία, εξαφανίστηκαν από το διαμέρισμα του παραπονούμενου.

Ο 62χρονος είχε γνωρίσει τον πρώτο κατηγορούμενο τον Απρίλη του 2017. Ανάπτυξαν φιλία μεταξύ τους και ο Ινδός πρόσφερε στον παραπονούμενο εξειδικευμένο μασάζ, όμως ο Άγγλος δεν έμεινε ικανοποιημένος. Εντούτοις όμως διατήρησαν τις επαφές τους. Ο 32χρονος ζήτησε από τον παραπονούμενο να τον βοηθήσει να βρει εργασία γιατί χρωστούσε πολλά χρήματα. Πράγματι του πρόσφερε απασχόληση μαζί με τον 29χρονο.

Στις 14 Ιουλίου 2017 ο πρώτος κατηγορούμενος ζήτησε να πάει στο σπίτι του παραπονούμενου για να του προσφέρει τούρτα αφού είχε τα γενέθλια του. Ο 62χρονος δέχθηκε την επίσκεψη, πλην όμως ο πρώτος κατηγορούμενος συνοδευόταν από τον δεύτερο, και δεν είχε φέρει τούρτα, γιατί δεν βρήκε ανοικτό ζαχαροπλαστείο, όπως είπε.

Ο παραπονούμενος τους πρόσφερε κρασί. Ο 32χρονος ζήτησε και άλλο ποτό. Όταν όμως ο πρώτος εισήλθε στην κουζίνα για να πάρει και άλλο κρασί, οι δύο κατηγορούμενοι τον ακολούθησαν, τον έριξαν στο δάπεδο, και ο πρώτος έβγαλε ένα σφυρί από το σακίδιο του και άρχισε να κτυπά με αυτό τον παραπονούμενο. Παράλληλα ο δεύτερος κατηγορούμενος προσπαθούσε να ακινητοποιήσει το θύμα, σφίγγοντας το από τον λαιμό.

Ο 62χρονος ρώτησε τον πρώτο κατηγορούμενο  γιατί τον κτυπούσε, υπενθυμίζοντας του τα καλά που του είχε κάνει, και αυτός του απάντησε ότι θα τον σκότωνε. Επειδή ο παραπονούμενος φώναζε, καλώντας σε βοήθεια, ο δεύτερος κατηγορούμενος  του έβαλε μαξιλάρι στο πρόσωπο. Σε κάποια στιγμή τον έσπρωξαν στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος και κατάφερε να κλειδώσει την πόρτα, συνεχίζοντας να καλεί σε βοήθεια.

Οι κατηγορούμενοι εγκατέλειψαν τότε το διαμέρισμα, παίρνοντας μαζί τους το πορτοφόλι του παραπονούμενου που περιείχε €200 καθώς και τις πιστωτικές του κάρτες και τη Βρετανική άδεια οδήγησης του.

Περίοικοι που άκουσαν τις φωνές προσέτρεξαν σε βοήθεια του παραπονούμενου και κάλεσαν ασθενοφόρο το οποίο κατέφθασε και τον μετάφερε  στο  Νοσοκομείο Λευκωσίας.  Από τα κτυπήματα που δέχθηκε  υπέστη πολλαπλά τραύματα, κυρίως στο πρόσωπο και στο κεφάλι.  Σοβαρότερα ήταν τα τραύματα στο κεφάλι. Συγκεκριμένα υπέστη δύο σοβαρά κατάγματα, ένα στο κρανίο και ένα στο πρόσωπο. Επρόκειτο για εμπυεστικό κάταγμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας και κάταγμα στο αριστερό ζυγωματικό οστό.

Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις για ανάταξη των καταγμάτων και χρειάστηκε να παραμείνει για ένα μήνα στο Νοσοκομείο.

Οι συλλήψεις

Την επόμενη μέρα ο πρώτος κατηγορούμενος συνελήφθη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας πριν εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές, και σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στην κατοχή του διάφορες πιστωτικές κάρτες του παραπονούμενου. Ερωτηθείς σχετικά ομολόγησε ότι τις πήρε από το πορτοφόλι του 62χρονου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδόθηκε σε Αστυνομικό Σταθμό τρεις μέρες μετά, αναφέροντας στον επί καθήκοντι αστυνομικό ότι έκανε έγκλημα και ήθελε να παραδοθεί. Σε ερώτηση τι έγκλημα είχε κάνει, απάντησε πως κτύπησε έναν άνδρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια οι δύο Ινδοί έδωσαν θεληματικές καταθέσεις υποστηρίζοντας ότι κτύπησαν τον παραπονούμενο για να του πάρουν τα χρήματα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Ο πρώτος ανέφερε πως χρωστούσε €15.000 σε πρακτορεία στοιχημάτων και ο δεύτερος ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα δίδακτρα του κολλεγίου.

Φυλάκιση 8 χρόνων

Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας την ένοπλη ληστεία σε βάρος του παραπονούμενου καθώς και τις παράνομες πράξεις τους που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 62χρονου. Ομόφωνα οι τρεις Δικαστές Λεωνίδας Καλογήρου (Πρόεδρος) Σταύρος Σταύρου και Εύη Αντωνίου καταδίκασαν του κατηγορούμενους σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, κρίνοντας την υπόθεση αυτή από τις πλέον σοβαρές του είδους, τόσο λόγω των συνθηκών που περιβάλλουν τη διάπραξη των αδικημάτων όσο και λόγω των τραυμάτων που προκλήθηκαν στο θύμα.

Οι κατηγορούμενοι, επισημαίνεται στην απόφαση του Κακουργιοδικείου, είχαν καταστρώσει σχέδιο για να ληστέψουν τον παραπονούμενο και αποφάσισαν να το υλοποιήσουν, αδιαφορώντας πλήρως για τις σωματικές βλάβες που θα του προξενούσαν, αφού είχαν φροντίσει να μεταφέρουν μαζί τους και σφυρί. Προφασιζόμενοι, δήθεν, τα γενέθλια του πρώτου κατηγορούμενου, πέτυχαν την είσοδο τους στο διαμέρισμα, αφού ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος  φρόντισε να τον ξεγελάσει ότι θα τον επισκεπτόταν μόνος του για να τον κερνούσε, δήθεν, τούρτα.

Στη συνέχεια έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, εκμεταλλευόμενοι και την φιλοξενία του θύματος, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τους κεράσει ποτό. Τον ακολούθησαν, όπως αναφέρθηκε στα γεγονότα και αφού τον έριξαν στο πάτωμα της κουζίνας, άρχισαν να τον κτυπούν προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση του και να υλοποιήσουν τα άνομα σχέδια τους. Ο πρώτος, ανέσυρε σφυρί το οποίο είχε κρυμμένο στην τσάντα που κρατούσε, ενώ την ίδια στιγμή ο δεύτερος τον είχε ακινητοποιήσει, σφίγγοντάς τον από το λαιμό.

Παρά τις εκκλήσεις του θύματος να σταματήσουν να τον κτυπούν, ο πρώτος κατηγορούμενος  συνέχισε να τον κτυπά στο κεφάλι και στο πρόσωπο, λέγοντας του ότι θα τον σκότωνε («I will kill you»). Είναι από τύχη που το θύμα απέφυγε τα χειρότερα, αφού όταν τον έσπρωξαν στο υπνοδωμάτιο του, κατάφερε να κλειδώσει την πόρτα, καλώντας σε βοήθεια.

Βαρβαρότητα

Ο προσχεδιασμός του εγκλήματος, η βαρβαρότητα που επέδειξαν οι κατηγορούμενοι και η απουσία οποιασδήποτε πρόκλησης εκ μέρους του θύματος, προσδίδουν ιδιαίτερη σοβαρότητα στην υπόθεση. Προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιο τους δεν δίστασαν να επιφέρουν αλλεπάλληλα κτυπήματα στο θύμα, κτυπώντας τον με σφυρί στο κεφάλι και στο πρόσωπο προκαλώντας του πολλαπλά κατάγματα, σχισίματα και μώλωπες.

Υπέρ των κατηγορουμένων προσμέτρησε η άμεση παραδοχή τους που περικλείει –σύμφωνα με το Δικαστήριο- και το στοιχείο της μεταμέλειας. Επίσης οι κατηγορούμενοι πιστώθηκαν με το λευκό τους ποινικό μητρώο.

Όσον αφορά τον δεύτερο κατηγορούμενο, το Κακουργιοδικείο, αποφάνθηκε πως είχε τον ίδιο βαθμό ανάμειξης στο έγκλημα, γιατί κρατούσε τον παραπονούμενο ακινητοποιημένο και σφίγγοντας τον μάλιστα από το λαιμό. Παράλληλα οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν από κοινού υλοποιώντας το προειλημμένο σχέδιο τους.

 Πρόσθεσε ένα σχόλιο

Τελευταιες δημοσιευσεις